Boeken

Boeken van Anna Beeftink

Weeffout (Roman, 2017)

Weeffout is de eerste roman van Anna Beeftink. Haar mensenkennis heeft ze gebruikt om de  levensechte personages neer te zetten.

Het verhaal

Weeffout is een verhaal over de levens van drie generaties uit een welgestelde Amerikaanse familie. Het boek gaat over de effecten van tijdgeest en afkomst. Over de kracht van familiebanden, maar ook over de gevolgen van huiselijk geweld en oorlogsgeweld. Het verhaal speelt in de jaren 1925 tot 1995, tegen de achtergrond van de gebeurtenissen uit de roerige 20e eeuw.
De roman begint met een grootse bruiloft in een landhuis in Charleston. Wilhelmina, de excentrieke secretaresse van de oude kledingmagnaat, is toevallig getuige van de eerste nogal ongelukkige ontmoeting tussen kleinzoon Robert en hoofdpersoon Rosa. Zij ziet ook dat Roberts grootmoeder de kennismaking heeft gadegeslagen en zich wezenloos is geschrokken. Waarom brengt Rosa’s komst zo’n schok teweeg en wat doet een Nederlandse studente in Charleston?

Uitgeverij Gelderland, ISBN 9789491826481

Bestellen

Weeffout is direct bij de uitgever te bestellen

Bovendien is het boek in de boekhandel en bij BOL.com verkrijgbaar.

Recensie

Enschede, 17 augustus 2017. Ik ben nu halverwege het boek, en onder de indruk. ‘Weeffout’ leest alsof je naar een boeiende film kijkt, die knap schakelt tussen tijden, locaties en personages in verschillende fases van hun leven. Het heeft allemaal met elkaar te maken, en het klopt. Ook de referenties naar de echte wereld. Je zou er inderdaad een mooie spannende film van kunnen maken denk ik, vergelijkbaar met die van de boeken van Dan Brown. De scenes zijn soms aangrijpend, serieus en/of ontroerend, dan weer lichtvoetig en humoristisch (kun je weer even ademhalen!). Je moet er wel even goed je kopie bijhouden, want dit is geen lichte kost. Wat leuk is, er zitten heel wat grappige kwinkslagen in verweven, voor de goede verstaander tenminste. Waar het plot toe gaat leiden, ik heb nog geen idee en laat mij graag verrassen in de tweede helft en het slot. Aanrader!

Levenswerk (Interviews, 2009)

Anna Beeftink heeft onderzocht waarom sommige mensen na hun 65ste jaar nog doorwerken, terwijl daar geen financiële noodzaak voor is. Hun werk levert klaarblijkelijk nog zoveel plezier en voldoening op dat ze met werken zijn doorgegaan.

Mensenkennis

Vanuit haar drive mensenkennis op te doen en om een rode lijn in die levens te ontdekken, heeft de schrijfster negen bekende, actieve Nederlanders ouder dan 65 jaar geïnterviewd, onder meer Dick Bruna, Nico ter Linden en Seth Gaaikema. In deel één heeft ze die gesprekken weergegeven. Naast het cv en een actuele foto heeft ze de invloed van de jeugd en het arbeidsverleden op de huidige werkzaamheden en mentale instelling opgetekend.

Authentiek

Die aanpak heeft authentieke en inspirerende verhalen opgeleverd. In deel twee heeft ze informatie over arbeid en ouderen opgenomen, zoals onderzoekscitaten, voorbeeldprojecten, wetgeving, inzet van sociale partners, webadressen en interviews met een manager van een uitzendbureau en een P&O-manager.Het is een boek over een actueel thema, bestemd voor een breed publiek. Met een voorwoord van voormalig minister van SZW, Piet Hein Donner.

Levenswerk, Anna Beeftink. Uitgeverij A.W. Bruna, ISBN 9789022995068

Bestellen

Levenswerk is in de boekhandel en bij BOL.com verkrijgbaar

Een stralende Lach Cosmetische Tandheelkunde (2008)

Een stralende glimlach is je beste visitekaartje. Het is dan ook niet vreemd dat er veel belangstelling is voor (nieuwe) mogelijkheden om een gebit te verfraaien.

Make-over

De complete make-overs uit TV-programma’s scheppen hoge verwachtingen. Zou zo’n prachtige rij tanden ook voor jou zijn weggelegd? Wat komt daar dan bij kijken? Wat is een veilige manier om je tanden te bleken? Hoe moet je eigenlijk je gebit verzorgen voor een optimaal resultaat?

Mogelijkheden in de tandheelkunde

Een stralende lach geeft antwoord op dit soort vragen. Het beschrijft de perfecte mondverzorging vanaf de keuze van een tandenborstel tot de juiste manier van flossen en het gebruik van een tongschraper. Het geeft een realistisch beeld van de huidige mogelijkheden op het gebied van esthetische tandheelkunde.

Voor de tandartsbezoeker, de assistent en de mondhygiënist

Een stralende lach is geschreven in heldere taal en maakt tandheelkundige vaktermen begrijpelijk. Iedereen die zijn glimlach voor zich wil laten werken, zal jarenlang plezier hebben van deze praktische vraagbaak. Dit boek is bestemd voor het algemene publiek, tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten.

Een stralende lach, Anna Beeftink. Uitgeverij Bohn, Stafleu van Loghum, ISBN 9789031350247

Bestellen

Een stralende lach is rechtstreeks bij de uitgever verkrijgbaar

en bij BOL.com .

Stoute schoenen,  zelfbeeld en uiterlijk van en voor meiden (2007)

Van Anna Beeftink verscheen eerder ‘In stijl : presentatie, zelfbeeld, kleding’, een kleding- en stylinggids voor vrouwen. Dit nieuwe boek is een stijlboek voor meiden vanaf 13 jaar. Het is grotendeels hetzelfde van opbouw als ‘In stijl’ (zie hieronder).

Samenvatting

In ‘Stoute Schoenen’ wordt informatie gegeven over de ontwikkeling van een eigen stijl, zelfbeeld, uitstraling, kleur en kleurtypen (met de bekende indeling in winter-, herfst-, lente- en zomertype). Vervolgens wordt een indeling gemaakt naar basisstijltype (klassiek, natuurlijk, romantisch en sportief) en worden allerlei adviezen gegeven voor kleding, kapsel, make-up, lingerie en schoenen passend bij de verschillende basisstijltypes. Verder is er aandacht voor onder meer de basisgarderobe, een hoofdstuk respect voor jezelf, waarin onder meer alcohol- en drugsgebruik en ongewenste intimiteiten aan bod komen. Rijk geïllustreerd met verhelderende tekeningen in kleur en enkele foto’s. Een leuke en praktische gids voor meiden vanaf circa 13 jaar. Goed voor het opdoen van wat meer zelfvertrouwen, zelfkennis en mensenkennis.

Stoute schoenen, Anna Beeftink. Uitgeverij Forte, ISBN 9789058777140

Bestellen

Stoute schoenen is via de boekhandel en bij BOL.com verkrijgbaar.

Recensie

Nuenen, 14 mei 2008. Een geweldig boek voor meiden die hun eigen ik en stijl aan het ontdekken zijn. Het heeft mijn dochter het zelfvertrouwen gegeven zichzelf te zijn en dat oa door haar eigen kledingstijl te uiten!

In Stijl, Zelfbeeld, uiterlijk en uitstraling (2006)

Samenvatting

Met de hier geboden handreikingen kun je jouw eigen stijl – los van alle modetendensen  ontdekken en vervolmaken. Dit werkt van buiten naar binnen (je kleding en garderobe op orde) en van binnen naar buiten (je zelfbeeld optimaal).
Met zoveel mogelijk informatie over verschillende stijlen kun je zelf bepalen welke het best bij jouw persoonlijkheid past.Zodat je elk moment kunt kiezen of je wel of niet aan de heersende mode meedoet,omdat je precies weet welke kleding, welke snit, welke accessoires en welke kleuren bij je passen.

Uiterlijk en uitstraling
Dit boek is voor jou als je durft toe te geven dat uiterlijk wel degelijk telt, omdat, als je er goed uitziet, je door anderen ook beter benaderd wordt.
Dit boek is voor jou als je niet meer klakkeloos met elke modegril wilt meedoen, maar precies die dingen eruit wilt halen die bij je passen. Als je meer zelfvertrouwen, zelfkennis en mensenkennis op wilt doen.

Geïllustreerd met vele kleurenfoto’s en -tekeningen. Een praktische en nuchtere gids; de boodschap luidt om de positieve kanten te benadrukken en de minder mooie die iemand heeft te vergeten of er niet moeilijk over te doen, want hoe meer ze verstopt worden, hoe meer ze benadrukt worden.

In Stijl, Anna Beeftink. Uitgeverij Forte, ISBN 13 9789058776075

Bestellen

In Stijl is bij BOL.com verkrijgbaar.

Recensie

Leersum, 10 juni 2007

Erg leuk boek over wat voor kleding/stijl type je bent en welke kleuren jou het best staan. Verschillende types worden besproken:zoals winter,herfst,lente en zomer. Maar ook klassiek,natuurlijk, romantisch, sportief. Verder worden er allerlei tips gegeven en bevat het boek veel informatie. Het is een erg divers boek, uitgebreid en toegespitst op de lezer. Ik heb er erg veel plezier van!!!

Een blog over zelfbeeld vind je hier

De illustraties van zowel In Stijl als van Stoute schoenen zijn afkomstig van Wilfried van Dokkumburg