Niet klagen maar vragen

niet klagen maar vragen

‘Ik mag niet klagen…’. Een uitspraak die we doen omdat het ongepast lijkt te klagen. Maar waarom zou je eigenlijk niet mogen klagen, heeft het alleen negatieve aspecten of zitten er ook positieve kanten aan?

Klagen is het uiten van een negatieve emotie. Klagen ligt af en toe zeer voor de hand, dingen gaan niet zoals je wilt, je krijgt een tegenvaller te verwerken, buiten jouw schuld gaan er dingen mis. ‘Snáp je dat nou? Doe ik zó mijn best.’ ‘Heb ik nét alles buiten gezet, begint het te plenzen.’ ‘Waarom moet mij dat weer overkomen?’

Waarom doe je dit soort uitspraken als je weet dat het je niet helpt? Sterker nog, nu voel jij je niet alleen vervelend maar degene die je klacht moet aanhoren waarschijnlijk ook.

Wanneer, waarover, wie en hoe vaak?

Maandag is klaagdag nummer één. Het meest wordt geklaagd over het weer en de politiek. Scholieren klagen over docenten en bepaalde vakken. Verder wordt over alles wat je maar kunt bedenken geklaagd. Er bestaan zelfs lijsten van, bijvoorbeeld over boeken. De Trilogie ‘the hunger games’ heeft een tijd lang bovenaan de klaaglijst gestaan

Stadsmensen zijn grotere klagers dan mensen die op het platteland wonen: het aantal klachten per persoon stijgt met het aantal huizen per vierkante kilometer. Er bestaat zoiets als de klaagparadox, iedereen vindt van zichzelf dat hij of zij minder klaagt dan gemiddeld. Nét zoals iedereen zichzelf een bovengemiddeld goede autobestuurder vindt. Er wordt veel geklaagd maar niemand wil een klager zijn, klagen heeft een negatieve connotatie.

Waarom klagen?

Je klaagt omdat je een behoefte hebt die je niet direct wilt uiten. Je wilt mooi weer maar daar heb je geen invloed op dus klaag je: ‘Hé getver…het regent alweer’. Het weer wordt er niet beter van maar je kunt wel je frustratie kwijt over zaken waar je geen controle over hebt. Je wilt dat jouw club wint, maar ze doen het niet goed deze keer, ‘vind jij de scheidsrechter ook zo partijdig?’ lucht op als de ander het beaamt. En omdat de ander in hetzelfde vak zit als jij is die kans groot. Gedeelde smart is halve smart. Je kunt je hart luchten en raakt negatieve energie kwijt.

Klagen is tegelijkertijd een gemakkelijke manier van contact maken, vooral als je van tevoren al weet dat de ander het met je eens zal zijn. ‘Ik kies altijd de verkeerde rij, heeft u dat nu ook?’ Als de kassarol net weer moet worden vervangen terwijl jij je boodschappen al op de band hebt gelegd in de supermarkt. De ander voelt zich direct begrepen en het contact is gelegd.

Nadelen van klagen

Een enkele keer klagen heeft de genoemde voordelen van je hart luchten en makkelijk contact maken. Notoire klagers zijn echter weinig populair, zij hebben minder vrienden. Bovendien blijken ze vaker ziek te zijn en minder succesvol in hun leven.

Het grote nadeel van klagen voor jezelf is dat je in een negatieve stemming blijft hangen. Omdat je geen verantwoordelijkheid neemt voor wat je wel kunt veranderen, krijg je niet wat je wilt hebben.

Niet klagen maar vragen

Waarom zou je je behoefte eigenlijk niet direct uiten door middel van een vraag. Dat hebben we meestal vroeg afgeleerd. Ik wil mooi weer? Daar ga jij niet over! Ik wil een partner? Je kunt zoveel willen! Klaag je over zaken waarop je wél invloed kunt hebben, dan neem je geen verantwoordelijkheid voor je wens. Veel mensen vinden dat wel prettig, maar het is een zwaktebod. Het werkt slachtoffergedrag in de hand. ‘ik vind mijn baas oneerlijk’ is een klacht waarop je geen actie hoeft te nemen. De actie bestaat uit bedenken dat je het niet belangrijk genoeg vindt en dus accepteert, of dat je het zo belangrijk vindt dat je niet meer voor je baas kunt werken en iets anders gaat zoeken. Hiermee neem je verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

Je wens uiten

Heel duidelijk een wens uiten wordt vaak ook vroeg afgeleerd met ’Wie denk je wel dat je bent?’ en ‘kinderen die vragen worden overgeslagen.’ Je durft niet goed te zeggen wat je zou willen want dan is het jouw verantwoordelijkheid. Mensen zijn liever passief-agressief zoals in: ‘Tssss… het is schandalig dat hij hier weer vlak voor de deur staat te roken’ dan dat ze hun eigen wensen uitspreken en verantwoordelijkheid nemen zoals in: ‘Meneer ik zou graag willen dat u uw sigaret uitmaakt want ik heb last van de rook.’

Als de rokende meneer opmerking 1 hoort zal hij hoogstwaarschijnlijk sarcastisch reageren want passieve- agressie lokt vijandigheid uit. De echte vraag echter geeft hem de kans te kiezen, óf hij gaat op je verzoek in, óf hij reageert onbeleefd, hetgeen zijn probleem is en niet het jouwe.

Wat betekent de klacht?

Blijven klagen betekent dat je geen duidelijke keuze durft te maken. Dat komt vaak omdat bijna elke keuze naast positieve veranderingen ook negatieve gevolgen heeft. Bij het niet maken van een keuze vermijd je deze negatieve, maar ook de positieve gevolgen en lijd je een niet-optimaal leven. Het signaal hiervan is ‘ja maar’. Als je niet tegen het Nederlandse weer kunt omdat je er ziek van wordt, moet je naar Spanje emigreren. ‘Ja maar…dan raak ik al mijn vrienden kwijt!’. Dat zal voor een deel waar zijn, maar als je geen beslissing neemt en blijft klagen in Nederland, raak je veel meer kwijt.

Vind je deze blog interessant? Dan graag delen!